Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » Σημαντική διάκριση των μαθητών του 2ου ΓΕΛ ΜΙΚΡΑΣ στον Διαγωνισμό: “Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον”

Σημαντική διάκριση των μαθητών του 2ου ΓΕΛ ΜΙΚΡΑΣ στον Διαγωνισμό: “Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον”

Υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνδιοργάνωσαν με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών τον 7o διεθνή μαθητικό Διαγωνισμό:

Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον.
Ο διαγωνισμός όπως κάθε χρόνο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και
Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.
Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού είναι να γνωρίσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων (από την Ελλάδα και την Ομογένεια) τον Ποντιακό Ελληνισμό και συγκεκριμένα την ιστορία του, τον πολιτισμό του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του 2ου ΓΕΛ ΜΙΚΡΑΣ που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό. Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου Πιτσαλίδου Στέλλα και Παπαδημητρίου Χρήστος απέσπασαν το 3ο Βραβείο στην κατηγορία Εικαστική δημιουργία, οι μαθήτριες Πολυχρονιάδου Μελίνα και Κολπακίδη Αλεξάνδρα απέσπασαν Έπαινο στην κατηγορία Ποίημα και η μαθήτρια της Α’  Λυκείου Ερμείδου Κατερίνα στην κατηγορία Ιστοσελίδα.

Εικαστική Δημιουργία Ποίημα Ιστοσελίδα
Παπαδημητρίου Χρήστος Γ3 ΠΟΙΗΜΑ 2ο ΓΕΛ ΜΙΚΡΑΣ Κολπακίδη Αλεξάνδρα Γ2 Δίχως Γλώσσα

 

Πιτσαλίδου Στέλλα Γ3 ΠΟΙΗΜΑ 2ο ΓΕΛ ΜΙΚΡΑΣ Πολυχρονιάδου Μελίνα Γ3 Αρχική | My Site

 

Ως προς τον διαγωνισμό (2022-2023), παραθέτουμε και ορισμένα αριθμητικά στοιχεία:
Συμμετείχαν
– 184 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής
– Από Ελλάδα, Κύπρο (30 σχολικές μονάδες) και Ομογένεια (5 σχολικές μονάδες) (Αγγλία, ΗΠΑ)
– 11.000 περίπου μαθητές
– 550 εκπαιδευτικοί
– 1200 μαθητικές δημιουργίες

Translate:

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Translate »